Efectele jafului de la Brasov?

Posted: Februarie 23, 2009 in Testicule atrofiate

Eram astazi intr-o librarie. In mijlocul orasului. La un moment dat se aude harmalaie maxima afara. Arunc un ochi pe geam si vad un barbat la aproximativ 50 ani alergand dupa un tanar de 20 si ceva de ani ce tinea ceva la piept. Barbatul racnea in gura mare: Hotul, prindeti hotul! Tanarul a sarit dezinvolt peste un gard, a traversat in viteza o strada si a disparut dupa niste blocuri.
Elemente „auxiliare”:
– Toata fuga initiala se desfasura pe un trotuar, in mijlocul unui oras, la ora 16.30 dupa amiaza, lumina. Trotuarul PLIN de oameni. A sarit gardul respectiv, a traversat strada, dincolo alti oameni. 3 barbati TINERI. Pagubitul racnea suficient de tare cat sa auda toata lumea ca individul respectiv i-a furat ceva. De altfel se vedea, tinea ceva strans la piept, o geanta din ce am zarit eu. Stiti desigur ca NIMENI nu a intervenit. In schimb multi s-au oprit din mers si au privit.
– Langa mine o doamna in librarie a comentat in felul urmator: Cum sa te bagi? Ati vazut ce a patit omul ala de la Brasov care s-a bagat?
– Aseara la Sinteza zilei, toata lumea il privea straniu si-l condamna pe Mircea Badea cand el spunea ca, DA, e bine sa ai la indemana mijloacele de a te apara singur (discutia plecase de la deputatul filmat cu bata de basseball in masina).
Bun. Astea sunt datele. Prima intrebare ar fi: asta e intr-adevar o consecinta a jafului de la Brasov? Sa inteleg ca oamenilor mai nou le e teama sa intervina dupa ce a patit omul ala acolo? Ori pur si simplu asa a fost dintotdeauna, insa acum s-a descoperit si scuza lasitatii?
Refuz sa cred ca am ajuns in halul asta. Evident ca se poate intampla oricui. Maine imi poate lua mie cineva poseta din mana in mijlocul strazii, in miezul zilei. Normal ca ma astept sa primesc ajutor de la oamenii din jurul meu. Dar lor le e teama? Sau pur si simplu e mai frumos spectacolul….?
Si atunci ma intreb. Oare chiar asa deplasata e teoria lui Badea? Daca nu esti in stare sa te aperi singur, cine te apara???? E drept ca nu ne putem intoarce acum mii de ani in urma si sa ne facem dreptate cu bata. Insa din nefericire am ceva dificultati in a avea incredere ca ma protejeaza semenii mei sau, mai rau, autoritatile. Sa fim seriosi. Lucrez in Tribunal. Inving zilnic in procese stupide, oameni care AU DREPTATE. Dar pierd. Din diverse motive, nu conteaza.Stiti si voi, tampenii de procedura de multe ori. Fiind acolo cateva ceasuri pe zi, vad multe, enorm de multe. Oameni „aparati” de autoritati. Ma apuca rasul. Asa ca…pana una alta, fiecare pe pielea lui se pare. Te descurci, supravietuiesti, nu te descurci…naspa. Nu te baza pe nimeni. Pentru ca nu e nimeni in jur care sa te apere.
Doar comentez si eu asa aiurea.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s