Aventuri de presedinte

Posted: Iunie 5, 2009 in Holy shit!!!

Revin cu noutăţi. Spectaculoase. 🙂
Ca de obicei, juristul din mine a considerat că e cazul să manifeste spirit civic şi să-şi ofere serviciile în slujba comunităţii. Comunităţii alegătoare. Drept pentru care m-am oferit voluntar (realizaţi CÂT de nebună sunt?) pentru a fi preşedinte de secţie de votare. Şi inconştienţii aştia au acceptat şi m-au numit.

Bun deci, avem una bucată preşedinte. Io. Rog adresarea voastră viitoare să fie în consecinţă, cu respectul cuvenit unei asemenea funcţii.

Şi azi după amiază mi-am intrat în atribuţiuni. În sensul că am primit o listă cu membri de partid şi m-am apucat să-i sun să-i convoc mâine la ora 18, cum zice la lege.

Primul telefon. Membrul PSD.
– Buna ziua, ma numesc Gărgăriţa şi sunt preşedinte al secţiei de votare nr. 20. V-am sunat să vă anunţ că mâine după amiază la ora 18 trebuie să ne întâlnim la secţie.
– Daaa, sigur doamnă, nicio problemă numai că trebuie să vă spun ceva. Eu duminică nu sunt în localitate.
– WHATTTTT????? Pai scump domn, ia să vă dau o veste proastă. Duminică sunt alegerile:)) Şi dvs. aţi fost numit din partea PSD să fiţi dracului acolo de la 6 dimineaţă până noaptea:)). Nu să fiţi plecat din localitate.

Da, deci minunat primul telefon.
Al doilea telefon, doamna… să-i zicem Popescu Maria din partea PNL. (următoarea pe listă fiind doamna Popescu Alexandra din partea UDMR).

– Bună ziua. Doamna Popescu Maria? Mă numesc Gărgăriţa şi bla bla….
(şi se porni iureşul) Aaaaaa, da doamna preşedintă, mă bucur că m-aţi sunat. Să vă spun. Eu împreună cu fiica mea Popescu Alexandra care este şi ea în secţie (ce opinii politice diferite în cadrul aceleiaşi familii) plecăm mâine la Iaşi (şi tu Brutus??? Plecaţi toţi?):)) Pentru ca fiica mea este studentă şi mâine are ultimul examen din anul III, Dreptul familie şi dupa aia termină şi intră în anul 4 (Juri?? Să mori tu???). Şi plecăm la Iaşi la ora 9 dimineaţa (Şi ţi se pare că mă interesează?). Numai că examenul este oral şi nu ştiu cât durează (Da, niciodată nu se ştie cât durează astea orale). Dar noi facem tot ce putem. Cât intră fetiţa la examen, eu mă duc în cameră şi scot bagajele, pun în maşină, pregătesc totul, predau camera (what the fuck, unde dracu am sunat şi ce-mi povesteşte femeia asta??). Şi doamna preşedinte, încă ceva important. (Şi acum ATENŢIE. Atenţie domnul Gâdea, atenţie!) Noi mergem la Iaşi cu un Ferrari (WOW!!!!) şi o să mânăm repede să ajungem până la ora 6. (Aici vă rog să mă credeţi că mi-a pierit replica. Doamnă cu asta m-ai dat pe spate. Io eram extrem de îngrijorată că veţi merge la Iaşi cu fetiţa la examen şi veţi conduce o Dacie cu care nu veţi reuşi să mânaţi suficient de repede ca să ajungeţi la ora 18 la întrunire. Pfuii.).
– Doamna Popescu….ce să zic…drum bun…succes la examen fetiţei:))))), să conduceţi bine:))))) şi ….ne mai auzim noi.

Ăsta fu al doilea telefon.
Continuăm că avem nervii tari. Al Treilea. Nea Vasile, membru PRM:) Telefon fix pe listă. Nea Vasile n-are mobil. După îndelungi insistenţe, răspunde o doamnă. Mă reped să mă prezint ca nu cumva să creadă doamna că l-a sunat amanta pe Nea Vasile.
– Bună ziua, mă numesc Gărgăriţa, bla bla…Îl caut pe Nea Vasile:))
– Doooaaamnăăăă, sunt soţia (mi-am imaginat. Şi? Unde-i Nea Vasile? Că io pe el îl am în listă). Soţul meu nu-i chiar acum aici. Că ni s-a spart o ţeavă fluvială (ooo ceeee???) între noi şi vecinul. Şi s-a dus s-o repare. (care-i faza, am nimerit în ţara oamenilor cu probleme?)
– Bina doamnă, dar după ce repară ţeava fluvială, vine mîine la ora 18 şi duminică toată ziua la secţia de votare? (sau voi fi singura cretină care se prezintă?)

Deci oameni buni, e gravă situaţia. Îl avem pe nenea care duminică are altă treabă:)), o avem pe tanti cu fetiţa care mâine mână cu Ferrariul la Iaşi şi-l mai avem şi pe Nea Vasile care repară ţeava fluvială.
În aceste condiţii, io cu cine votez bre?=)) Şi cu cine lucrez?
Vorbeam cu un coleg la fel de nebun (alt voluntar). Şi spuneam: Băi, e oboseală, e futai, sunt bani puţini, dar e ATÂT DE DISTRACTIV la alegeri=)) Nu mai spun câtă distracţie e duminică în secţie. Vă povestesc:)

P.S. Să se consemneze aici că ieri s-a împlinit fix o lună de când n-am mai fumat. Aştept valuri ..valuri…valuri… de felicitări:) Mulţumesc, mulţumesc.

Comentarii
 1. Lucia Verona spune:

  Felicitări, doamnă preşedinte! Sau preşedintă, cum preferi şi cum e mai politically correct.
  Aştept cu înfrigurare continuarea, e palpitant!
  P.S. Să ne spui dacă te reapuci de fumat luni sau chiar duminică 🙂

 2. Buna seara! Recunosc, am rîs cu lacrimi, dar sunt alături de dumneavoastră. Pentru că e o situaţiune care l-ar lăsa şi pe bietul Caragiale mut. Oare nea Vasile o fi avînd şi ţeavă maritimă? Şi ce amintire va avea domniţa: a fost la examen călare pe Ferrari, cu insigna UDMR într-o mînă şi Codul familiei în cealaltă. Şi dicţionarul maghiar-romîn la piept.
  Felicitări pentru o lună lipsită de fumuri!

 3. lady2bug spune:

  Vă mulţumesc pentru susţinere. Simt că povestea nu se opreşte aici. Va fi din ce în ce mai amuzant. Am experienţă. Ultima oară când am fost, am stabilit de comun acord cu un cetăţean de etnie că-s cel mai tare „director de vot” pe care l-a văzut el vreodată. S-a supărat puţin în prima fază că nu l-am lăsat să voteze cu copia xerox de pe buletinul de identitate, dar până la urmă după ce am vorbit noi cum e buletinul şi cu votul ăsta, că nu te lasă nemernicii să votezi cu copia xerox, omul a plecat fericit. Oamenii răi e de vină.
  Ce mi se pare fascinant este altceva. Cum o fi bre să ai Ferrari si să-l MÂNI?:)))))

  @Lucia: Apreciez modul de adresare. Da.Aşa se vorbeşte unui ditamai preşedintele 🙂

  @Scarlet Aurora: În timp ce râdeam cretin de Nea Vasile cu fluviala lui, soţul meu mi-a spus că ţeava cea mare din baie prin care curg toate cele (mă iertaţi de detalii scârboase) chiar aşa s-ar numi. Aia e fluviala. Acum nu ştiu dacă o fi chiar aşa că niciunul dintre noi nu suntem instalatori. Lansăm sondaj. Avem cu toţii o fluvială în viaţa şi casa noastră?:)

  P.S. Nu ma apuc de fumat nici dacă vine Băsescu să voteze în secţia mea.

 4. În cazul acesta, mea culpa. Am mai învăţat ceva astăzi. Hmmm… poate că ar trebui să mă duc şi să-mi verific şi eu fluviala…

 5. lady2bug spune:

  :)) Iţi spun, brusc, fluviala a devenit de o importanţă vitală în viaţa fiecăruia dintre noi. Cu diferenţa că a lui Nea Vasile s-a spart tocmai în acest moment electoral important pentru ţară.

 6. Lucia Verona spune:

  Eu ştiu numai de pluvială… S-o fi inventat între timp şi o fluvială, ce ţi-e şi cu tehnica asta, doamnă preşedinte!

 7. lady2bug spune:

  C-o fi pluvială, fluvială…acum zau, omul ăla trăieşte clipe dramatice. Puţin respect. Vă legaţi de termeni. Ori sunteţi invidioşi că el poate are varianta avansată a pluvialei în casă. Şi anume fluviala. Şi Scarlet Aurora înţeleg că are cunoştinţe despre ultima versiune, cea mai tare, maritima. Ce ţi-e şi cu ţevile astea dom’le!

 8. Mai contează denumirile? Pierdem esenţialul: omul are probleme serioase cu ţeava!

 9. lady2bug spune:

  Şi nu e singurul:)

 10. atreides spune:

  Doamna Presedinte, mult succes duminica si nu uitati sa luati cu dumneavoastra vreo doua pachete de tigari, ca nu se stie niciodata.

 11. lady2bug spune:

  Vă mulţumesc:). Nu o să iau ţigări. Mai sigur iau o rangă să fac ordine pe acolo dacă sunt ceva probleme.:)
  Numai dacă mă face vreunul să gândesc la ţigări şi-l ia mama dracu’.:)

 12. afreuda spune:

  Da, am participat si eu in sectia de votare de vreo doua ori, si chiar a fost distractiv, mai ales sa vezi ce fete au oamenii in buletine, sa-i vezi pe tigani venind in satra si putind a transpiratie in toata incaperea, si neintelegand de ce nu poti sa votezi daca nu ai 18 ani sau, macar 14 :d, sa vanezi stampilutzele prin urne sa nu cumva sa plece cineva cu ele, si-apoi sa te tii frate la numararea voturilor, ia-le la rand de cate doua trei ori, sa-ti iasa la socoteala finala, si asta in toiul noptii, cand esti obosit si infometat.
  Ce sa-ti spun? distractie placuta gargarito, si data viitoare poate pui si tu de vreo teava fluviala, ca nu e viata la sectia de votare. te sarut.

 13. lady2bug spune:

  Vai dar ce punct de vedere negativist. Nu, nu e bine. Priveşti problema din unghiul nepotrivit.:) E drept să sunt şi toate cele descrise de tine.
  Dar ciudata de mine:) am încă puterea să găsesc partea amuzantă în toată aventura. Da:
  1. vin ţigani în şatră, îi organizăm cu respect (Băăăăă, toată lumea afară. Intrăm ca la grădiniţă, unul câte unul că altfel nu vă dau ştampile!!!!!!!! Şi dacă vreunul ciordeşte ştampila, chem jandarmii manca-ţi-aş şi stai la bulău pentru asta. Am zis.)

  2. pute a transpiraţie (Ordin către jandarm: Tinere, ora de aerisire!)

  3. piranda vrea sa voteze la 13 ani, o tragem deoparte şi-i explicăm procedura (Domnişoară – suntem respectuoşi – conform legii, nu aveţi voie. Dar pentru siguranţă, mergeţi dvs. la poliţie şi întrebaţi, am auzit că dau ei nişte dispense şi reveniţi să votaţi. Eu vă primesc dacă aveţi hârtia de la poliţie.):). Te asigur că o vezi ultima oară în viaţă.

  4. Secretul absolut. Eşti preşedinte de secţie de votare. Care e principalul atribut al preşedintelui şi-n general al unui şef? Poate să delege responsabilităţileeeee. Bingo. So. Chiar TREBUIE să muncesc ŞI eu? :)) Sunt 9 oameni în secţia aia. Tu supraveghezi ştampila asta, tu numeri teancul asta, tu anulezi pachetul ăsta.:)(da, ştiu, sunt un dictator împuţit) Da, muncesc şi eu. Intelectual. Treaba mea e să ştiu legea electorală, să asigur relaţia cu presa, observatori, să fac procesul verbal la final şi-n principiu să arăt responsabil, imparţial şi să am răspunsurile la mine. Şi cam atât.

  Hai mai ca e haios.:)

 14. Ioana spune:

  1. Am ras ca apucata cind am citit aventurile tale, Gargarito. N-am visat in viata mea sa intalnesc niste tarani ca astia, care manau Ferrari-ul. Bai, astia sint de colectie. Tine-le numerele de telefon, ca s-ar putea sa ne mai trebuiasca, sa ii sunam:

  „Buna ziua. Stiti, am auzit ca aveti un Ferrari. Dom’le, sinteti singurii pe care ii stiu cu un Ferrari, si vroiam sa va intreb daca e o masina buna, ca vreau sa imi iau si eu. Spune-ti-mi, consuma mult? Poti sa il man cu peste 40 la ora pina la Iasi? Are suspensii bune, poa’ sa treaca si peste gropile de pe strada mea?”

  2. Felicitari pentru luna fara tigari. Sint bucuroasa ca ai putut sa faci asta, cumva pentru mine asta e foarte important: imi da speranta ca pot sa sa fac si eu niste lucruri la fel de grele, eventual avand aceleasi motivatii.

  3. Vei avea doua zile foarte grele. Sper macar sa te distrezi. Asteptam sa ne mai spui si alte aventuri cel putin la fel de haioase.

 15. Am trecut doar ca să vă urez mult succes mîine. Şi aşteptăm noi poveşti.

 16. Lumi spune:

  Dom’ne, ma asteptam din partea ta la o nazdravanie ca asta! Ce sa spun? Ai grija de tine si pastreaza-ti simtul umorului pe tot parcursul zilei. Sau mai bine injecteaza-l in vene din ora in ora.
  Uite, iti dau si eu o mana de ajutor si iti trimit un banc electoral:

  Moare Iliescu ….
  – Unde vrei sa mergi?, il intreba portarul
  – Pai nu stiu, sa vad cum este … raspunde acesta.
  Si, ca atare, portarul il duce sa vada raiul: o gramada de oameni se plimbau printr-o poienita frumoasa, din rauri curgea miere, batranii jucau sah, etc.
  Cand ajunge in iad: o gramada de fete dansau in bikini, faceau streaptease, barbatii jucau carti…
  Vazand cum arata iadul, Iliescu decide:
  – Aici vreau sa-mi petrec eternitatea!
  Nici nu apuca sa rosteasca bine cuvintele ca se si repede la el Aghiuta si-l arunca intr-un cazan cu smoala ….
  – Pai ce-i asta, unde-s fetele, bautura? intreaba acesta disperat.
  – Eeeee, aia era „campania electorala”! veni raspunsul.

 17. Chat Noir spune:

  Ai mare curaj … îmi scot pălăria (virtuală desigur). Succes !

 18. codeus spune:

  Gargarito scuze ca te-am cam pierdut pe drum din cauza vitezei. acum mi-am reactivat si blogul vechi si am si cel nou pe wordpress.Apropode distractia asta de o zici mai sus . a mea a fost la alegerile locale din 2000 observator ProDemocratia. m-am lecuit. nu mai vreau a calca in vreo sectie de votare decat pt un singur motiv sa pun stampila si in 2 minute sa dispar de acolo.

 19. lady2bug spune:

  Buna dimineatza. S-a trezit presedintele:)

  Va multumesc de mesaje. Acum ma mobilizez, termin cafeaua si va povestesc. Constat doar ca sunteti tare negativisti, vorbiti in termeni de genul „curaj”,”nu mai calc pe acolo”:) NU, nu…hai ca va povestesc.:)

 20. Lucia Verona spune:

  Am impresia că a fost distractiv. Aştept poveste! :))

 21. Cătălin spune:

  Doamna preşedinte, cât durează, doamnă, trezirea asta?
  Eşti în faza de renumărare a voturilor?

  Sau aşa e de când te-ai lăsat de fumat? Apropo, bravo, felicitări, la mai multe zile, săptămâni, luni, ani şi decenii fără ţigări!

 22. codeus41 spune:

  Gargarito trezirea. ce faci ai ramas blocata? nu mai scrii nimic pe aici

 23. lady2bug spune:

  🙂 Sara buna. Aşa e. Am cam „adormit”. Momentan mă pregătesc de concediu, poate revin cu nişte poze.

 24. neabuican spune:

  Foarte haios. Am ras cu pofta. Cu fumatul cum ai reusit? eu ma chinui de vreo 40 de ani si nu reusesc sa ma las..

 25. codeus41 spune:

  Gargariţo gluma gluma da tu te cam intreci cu ea.unde esti fata ai intrat in concediu prelungit?ia vino matale mai repede de pe unde te-ai dus si mai da un semn de viata pe aici

 26. lady2bug spune:

  @Neabuican: Cu fumatul deci.:) Eu stau bine slava Domnului. Au fost cateva momente relativ critice acum in concediu, e prima oara cand zac la soare fara sa am atasata si o tigara in mana. Mi-a fugit gandul de cateva ori dar slabut rau de tot.

  In principiu, cum am reusit? Sincer, sincer…nu prea stiu. Probabil ca am inteles anumite lucruri. Despre cum e cu fumatul, ce inseamna exact, faptul ca nu e placere ci dependenta in stare pura. Am reusit sa vad ca nu fumatorii sunt cei interesanti in societate, ci din contra, ei sunt cei chinuiti. Am reusit sa vad cu claritate ca nefumatorii sunt niste oameni liberi.
  Probabil ca o sa incerc intr-o zi (timpul asta!!) sa scriu un post intreg pe tema asta. Stiu din proprie experienta ca e foarte greu sa ajungi la mintea unui fumator:)(Lasa-ma dracu’ cu teoriile tale) si nu o sa-l scriu cu scopul asta. Ci pur si simplu. Pentru ca sunt fumatori care vor sa citeasca asta.

  Eu am abia doua luni. Dar nu asta e important. Important este ca am inceput sa vad cu claritate ca asta a fost. Ca nu ma voi mai apuca niciodata de fumat. M-am lasat de multe ori in viata, am fumat ca turcu’. Dar de fiecare data STIAM cu certitudine ca ma voi reapuca mai devreme sau mai tarziu.

  Iti recomand totusi sa citesti si cartea lui Allen Carr. Am citit-o si eu. De mai multe ori:) Prima data e interesanta…dar nu ajunge in intregime la tine. Si o tot recitesti pana realizezi ca nesuferitul ala chiar are dreptate.

 27. lady2bug spune:

  @Codeus: Multam de intrebare. Ajunsei, incerc sa ma readaptez la viata post concediu. Nu, nu ma ajuta gandul ca luni merg la munca.:(( Vin acum cu niste poze.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s