Fraudă

Posted: Decembrie 11, 2009 in Aseara la telejurnallll am vazut cascavalllll

Mă tot întreb o chestie. Cu ce naiba ajută renumărarea buletinelor de vot nule? Adică serios, eu nu pricep.
Cum mă știți Gigi Voluntaru’, fusei și de data asta președinte de secție de votare. Da, știu, noi oamenii răi, fraudatorii principali. Sanchi. Deci. La secția mea a fost un singur buletin de vot nul. Cu ștampila pusă pe ambii feți frumoși. Clar, in mijlocul patrulaterului, la amândoi. Am numărat de 3 ori numărul de semnături în listă. Am numărat de 3 ori numărul de buletine scoase din urnă. Al naibii, erau tot atâtea. Un buletin nul. Cum naiba se putea frauda??? Adică eu nu pricep. Presupunem că mă șpăguia cineva sa fraudez alegerile. Cum aș fi putut s-o fac???? Dacă încercam (să zicem) să trec buletinul de vot nul la unul din candidați…în secție aveam și membru pdl (chiar 2 – unul oficial de la UDMR, dar portocaliu până în măduva oaselor) și membru psd (2 plus observatorul):). Unul din ei ar fi răcnit, aș fi avut contestații, întâmpinări. Sincer, deși glumeam între noi, chiar păreau oameni prietenoși la prima vedere, de fapt erau instruiți (și unii și ceilalți) să stea cu ochii larg deschiși. Atât pe mine cât și pe membrul de la…ceilalți. Ceea ce e perfect ok. Ideea e că președintele de secție n-ar fi putut face nicio măgărie chiar dacă ar fi vrut. Mai ales cu voturile nule. Orice buletin de vot la care există îndoieli, se pune în discuția tuturor membrilor. Când mergi noaptea la BEJ, în afara de cheile de pe procesul verbal, ți se verifică încă o dată fiecare buletin de vot nul (care sunt în același dosar cu procesele verbale). Deci, tu în secție cu locțiitorul și membri, BEJ-ul încă o dată….Eu zic că ceea ce a fost pus la vot nul, a’păi nul este.
Asta e motivul pentru care consider că decizia Curții de azi e fix pix. Nu va schimba ABSOLUT NIMIC. Nu vor găsi voturi valabile printre voturile nule. Sau cel puțin nu un număr atât de semnificativ. Poate or fi doi-trei amețiți care nu au apreciat corect un vot. Dar sub nicio formă, nu vor fi 70.000.
Ceea ce a decis Curtea Costituțională azi e egal cu a-i da o aspirină unui bolnav de cancer. Pe principiul: Băi, nu putem să-l vindecăm dar măcar…să-i dăm ceva. Egal cu zero. Mai bine-l lăsai naibii să moară liniștit.
Ce cred eu că trebuia verificat:
– listele din secțiile speciale, verificare CNP, voturi duble;
– cum au reușit ăia să voteze o persoană la 35 de secunde;
– cum a rezolvat dilema acel președinte ce a sărit de la pozitia 655 în listă direct la 666? (la o logică elementară ăla a găsi la sfârșit în urnă mai puțin cu 11 buletine de vot decât semnături. Cum a făcut să-i iasă procesul verbal? Cumva….a mai adăugat niște buletine în urnă? Nu cred așa ceva, numai un om rău ar insinua asta.)
– alt președinte, altă dilemă…liste suplimentare cu muuuulți oameni care au votat dar au omis să semneze.
– la un președinte, să vedeți mister, s-a inversat numărul de voturi între cei doi candidați de la plecarea din secție și până la sediul BEJ. Curat mister.
Toate astea plus muuuuulte altele ar putea schimba rezultatul alegerilor și proba frauda. Voturile nule, NU.

Dorm liniștită. Rahatul portocaliu lucrează.

UPDATE că mi-am amintit. În sacii de la tribunale se află voturile ANULATE. Adică cele nefolosite și anulate la finalul zilei. Voturile NULE (cele scoase din urnă, dar votate aiurea sau deloc) au fost predate în dosarele cu procese verbale, la BEJ. Ce să caute în sacii de la tribunal????? Ce numără aștia de fapt? Noțiunile sunt distincte (deși observ că se folosesc vraiște). Unele sunt voturile nule, altele cele anulate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s